Sikker hverdag - din beredskap


Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) har lansert en nettside «Sikker hverdag». Her finnes gode råd om hvordan du kan unngå ulykker hjemme og i fritiden, og om hva du bør gjøre når uhellet er ute.

Her kan du se nettsiden   

Statsråden spiller hovedrolle i film
Justis- og beredskapsministeren spiller hovedrollen i en film, som minner oss om at advent og jul er høytid for hjemmeulykker. 

– Vi vet at kunnskap og holdninger er avgjørende for å unngå ulykker.  Derfor er det viktig å vite hva som er de største farene i hjemmet og hva man kan gjøre for å unngå at det går galt. Vet du hva du skal gjøre hvis det likevel skjer en ulykke, kan det redde liv og verdier. Da kan vi sove tryggere om natta, sier Anundsen. 

Se filmen her

 
Sikker hverdag
Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap (DSB) er ansvarlig for nettsiden, som omhandler direktoratets fagområder.

– Hver enkelt av oss har et ansvar for egen sikkerhet hjemme og i fritiden. På www.sikkerhverdag.no kan du lære mer om hvordan du kan ta dette ansvaret slik at hverdagen blir tryggere, sier kommunikasjonsdirektør Eva Honningsvåg i DSB.

Nettsiden har informasjon om hvordan du kan unngå ulykker med alt fra fyrverkeri og elektrisitet til gassgrill og trampoliner. Du får vite hvilke tekstiler som er mest brannfarlige, hvordan du kan vurdere sikkerhet når du kjøper leker, hvordan du kan forberede deg på uvær - og mye mer.

Brannfarlig i jula
Desember er årets verste brannmåned. Det brenner i 50 prosent flere boliger i desember enn i en gjennomsnittlig måned resten av året. I jula koser vi oss med levende lys, varme og matlaging. Kombinert med stress, fest og alkohol øker risikoen for brann og andre ulykker. Dessuten bruker vi mye strøm og belaster strømnettet i hjemmet maksimalt.

40 prosent av alle husbranner har elektrisk årsak. I en spørreundersøkelse utført av Norstat for DSB mener 6 av 10 nordmenn de kan gjøre enkelte elektriske installasjoner selv. På www.sikkerhverdag.no ser du hva du kan gjøre selv og hva du må overlate til fagfolk. Du finner også oversikt over godkjente elektrikere der du bor. 

Kjøkkenet farligst
Den største brannfaren er likevel på kjøkkenet. Hver tiende dødsbrann starter på komfyren. Det kommer nok som en overraskelse på mange. Bare to av ti vet at komfyren er det elektriske produktet som oftest er involvert i boligbranner.
 
Ribbefett på en kokeplate som noen har glemt å skru av, kan ende med at julemiddagen og hele kjøkkenet blir flambert. Tørrkoking er en klassiker man bør unngå. På www.sikkerhverdag.no kan du lese om hvordan du kan være føre var for å forhindre brann fra komfyren, og hva du gjør dersom uhellet er ute.

For mer informasjon Kontakt DSBs pressevakt: mobil 992 52 000

http://www.sikkerhverdag.no/din-beredskap/

http://youtu.be/eogiuUq1PkU


 
 


 

 

Lardal kommune - postmottak@lardal.kommune.no - Sentralbord: 33 15 52 00 - Svarstadtunet 15, 3275 Svarstad            Utviklet av Sem & Stenersen Prokom