Årets siste teineopptak i Kjærra torsdag 3. august kl 18.00

Torsdag 3. august kl 18.00 foregår det siste teineopptaket i år i Kjærra! Gå ikke glipp av denne muligheten til å være med å by på ukens fangst!

Lardal Kunst- & Hobbyforening selger kaffe og vafler og har utstilling i bua. Ragnhild Karlsen selger brød, lefser og kaker.

Velkommen til en unik opplevelse i Kjærra Fossepark!

Se den flotte filmen fra den første teineåpningen i juli 2014

Laksehopp
Foto: Kjell Harangen

I området ved Kjærrafossen i Lågendalen finnes det en rekke spesielle innretninger som blir brukt til ulike former for laksefiske.
Samlet blir dette kalt for «de kulturhistoriske fiskene». Kjærra Laxefiske er ett av dem, og kan føre sin historie helt tilbake til middelalderen. Første historiske datering er fra 1388. Fangstanlegget med fangstredskap og bygninger er restaurert som en tro kopi av anlegget som gikk ut av bruk i 1957, med tømmer og stein som materiale. I dag demonstreres fisket som har vært drevet etter samme prinsipp siden middelalderen.

Hovedattraksjonen er den ukentlige åpningen av lakseteina hver torsdag klokka 18.00 om sommeren. Med bruset fra Kjærrafossen som bakteppe når teina åpnes, og ukens fangst vises fram, er dette en fascinerende opplevelse. I forbindelse med åpningen av teina er det servering av kaffe og vafler. I en laftet stall er det periodiske utstillinger, og det er også bygd et amfi i nærheten som brukes til konserter. Området ved Kjærrafossen er tilrettelagt med parkering og sti.

Ønsker du mer informasjon kan du ta kontakt med Ole Petter Skjerven på mobil: 91 83 79 50.