Om Lardal


Lardal kommune omfatter begge sider av Numedalslågen mellom Larvik og Kongsberg. Numedalslågen er en av landets 5 beste lakseelver, og 20 km av den lakserike elva renner gjennom Lardal. Kommunen er også kjent for å være en av de mest elgrike i Norge, trolig verdens tetteste elgbestand i 1994. Lardal er Vestfolds friluftsområde.
 
Lardal er en innlandskommune i det nordvestre hjørnet av Vestfold fylke. Svarstad er kommunesenteret i bygda, og det er der du finner kommuneadministrasjonens kontorer og servicetorg.

I Lardal kommune bor det ca. 2400 innbyggere og vi har et areal på 271 kvadratkilometer å boltre oss på. Lardal er på bakgrunn av dette den kommunen i Vestfold med mest plass pr. innbygger. Kommunen har tre kirkesogn: Hem, Svarstad og Styrvoll. Svarstad er kommunesentrum med butikker, post i butikk, bank, NAV-kontor, bibliotek, skoler, barnehager, helsesenter, svømmehall etc.

Lardal ligger sentralt plassert på østlandet med under en times reiseavstand til Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Holmestrand, Horten, Skien, Porsgrunn, Kongsberg og Drammen. Til Oslo er kjøretiden ca 1 time og 20 minutter. Grenlandsekspressen gjør at kollektivtilbudet til Oslo og Skien er bra. Det er også bra bussforbindelse til Larvik. Avstanden til jernbane og flyplass (Torp) er under en time. 

I "Levekårsundersøkelsen" i 1999 ble Lardal kåret til den kommunen i Vestfold hvor det er best å bo.

Under punktet Friluftsliv i venstremenyen finner du nyttige linker og informasjon beregnet på turister.

 

Lardal kommune - postmottak@lardal.kommune.no - Sentralbord: 33 15 52 00 - Svarstadtunet 15, 3275 Svarstad            Utviklet av Sem & Stenersen Prokom