Knøttene


Avdelingen for de yngste barna har fått navnet knøttene. Avdelingen ligger i underetasjen i bygget. Den fysiske beliggenheten gir både ro og tryggende omgivelser som er viktig for denne aldersgruppa. I år har knøttene følgene barnegruppe:
7 barn født i 2013 (5 jenter og 2 gutter)
2 barn født 2014 (1 jenter og 1 gutter)
Total: 9 barn

Barnegruppa på knøttene i år har overvekt med jenter, og er en liten munter gjeng. Personalet på knøttene ønsker at barna skal få frisk luft hver dag. Det å tilrettelegge for en god utetime i allslags vær, krever at vi voksne er tilstede med vårt humør, engasjement og gode variasjoner ved å "by på oss selv".
Barna i denne alderen er tilstede her og nå med hele seg og sine behov. Det er ikke deres natur og sette seg selv på vent, når behovet for mat, søvn, omsorg og varme er trengende. Vi må være senistive og samtidig innarbeide smidige vaner i barnas kropper som gjør at de gradevis tilvenner seg et fellesskap. Det gjør vi ved å være mye på gulvet, kommunisere med barna (vise og forklare det som skjer rundt oss), og samtidig balansere det hele ved å bekrefte og vise forståelse for deres behov.

Dette året skal vi arbeide med magiske samlingsstunder. Dvs. at vi skal gjøre denne stunden til noe mer enn "bare" sanger som vi synger. Barna skal få pirret sin nysgjerrighet og sansene skal bli stimulert gjennom mange fine, humoristiske og magiske hendelser. Drama, magi, bruk av rekvisitter, bevegelse osv skal være naturlige ingredienser.
Vi er også opptatt av å utvikle og variere rom etter barns lekebehov. Vi kommer til å gjøre noen endringer i løpet av året, og utnytte bedre de rommene, lekene og apparatene vi har til denne aldersgruppa.

 

 

Lardal kommune - postmottak@lardal.kommune.no - Sentralbord: 33 15 52 00 - Svarstadtunet 15, 3275 Svarstad            Utviklet av Sem & Stenersen Prokom