Uteliv


Svarstad barnehage er opptatt av å ha et aktivt uteliv, og har det derfor som et av satsningsområdene. Barnehagen har en flott beliggenhet, med nær tilknytning til skogsområder med stier, hauger, åpen og tett skog. Vi har også en lavvo som benyttes mye.

Stort sett hver dag er ei gruppe ute i skogen. Da er de enten på tur, eller i lavvoen, der det er fine sandhauger og en klatreløype bygd opp av tau. Skogen i seg selv er aktivitet nok. Her er masse som må utforskes og studeres. Stadig finner barna rester av døde dyr. Dette må snakkes om og studeres. Hva har skjedd, hvorfor skjedde det, og hva skjer nå, er vanlige spørsmål. Planter, innsekter og spor etter dyr er også ting som krever tid og samtale. Hekser og troll har også blitt observert.

På vinteren er "Holebakken" ikke langt unna, og her går det så det suser på akematter. Skolens skøytebane er også flittig brukt på denne årstiden.

I vår- og sommerhalvåret har vi dette året anlagt kjøkkenhage i barnehagen. Drivhus er også satt opp, og her dyrker vi enkle grønnsaker med barna. Planen er å plante bærbusker og frukttrær, og at fruktene fra disse skal omgjøres til både syltetøy og saft.

 

Lardal kommune - postmottak@lardal.kommune.no - Sentralbord: 33 15 52 00 - Svarstadtunet 15, 3275 Svarstad            Utviklet av Sem & Stenersen Prokom